Topmadras Testen

Sådan er testen bygget op

Vi har valgt at bygge vores topmadras test op omkring 9 produkter i 3 forskellige materialer og 3 forskellige prisklasser. For at gøre det nemmere og mere overskueligt for dig, så har vi valgt at starte med 3 af de billigste topmadrasser på markedet; herefter bevæger vi os op i den midterste del af pris-skalaen, hvorefter vi slutteligt har kigget på 3 lidt mere eksklusive topmadrasser, der også prismæssigt ligger i den dyrere ende.

Kort om memory skum, koldskum & latex

Der findes som udgangspunkt tre forskellige materialer, når det kommer til topmadrasser. Alle materialerne findes naturligvis i et hav af forskellige kvaliteter, men normalvis skelner man imellem:

 • Memory Skum
 • Koldskum
 • Latex

Som sagt findes der mange forskellige kvaliteter og “under-kategorier” under hver af de tre. Koldskum kaldes for eksempel også purskum, HR skum og komfortskum, imens memory skum også kendes under navnet viscoelastisk skum. Herunder kan du læse lidt mere om de tre materialers kendetegn.

Memory skum:

Memory skum er ét af de absolut mest populære materialer herhjemme, da skummet former sig efter ens krop og dermed sikrer en behagelig komfort og en rigtig god støtte. Memory skum er trykaflastende forstået på den måde at det bruger din kropsvarme og kropsvægt til at forme sig; derfor kræver en topmadras med memory skum som regel lidt tilvænning, da det er en meget anderledes komfort sammenlignet med de andre materialer.

Koldskum:

Koldskum er også et meget populært materiale herhjemme, da det er billigt samt giver en meget behagelig komfort. I modsætning til memory skum så former koldskum sig ikke efter din krop, hvilket betyder, at skummet vil føles fastere. Du har med andre ord en mere jævn overflade, der ikke giver efter for kroppens tryk. Én af de mest markante fordele ved dette er, at madrassen ikke bliver varm. Koldskum er højelastisk og ventilerende – i praksis betyder dette, at du får en fast og kølig topmadras.

Latex:

Latex er et naturmateriale udvundet fra gummitræer. Grundet den naturlige cellestruktur i latex, så får man med dette materiale en ventilerende og fast topmadras. Selve komforten minder meget om den, man får med koldskum; dog er kvaliteten (og dermed holdbarheden) ved latex markant højere (såfremt man vælger en ordentlig kvalitet selvfølgelig). Imens memory skum og koldskum giver efter for din kropsvægt (i mere eller mindre grad), så skubber latex tilbage, når du ligger dig på det. Dvs. at du altid er sikret en ensartet komfort og støtte med dette materiale.

Som sagt så findes alle tre materialer i mange forskellige kvaliteter; derfor kan man ikke udelukke en topmadras med memory skum, blot fordi man tidligere har prøvet en af tvivlsom kvalitet. Sådan forholder det sig også med de andre materialer; bare fordi man har dårlige erfaringer med ét bestemt materiale, så er det ikke nødvendigvis ensbetydende med at alle topmadrasser i dette materiale føles ukomfortable – det handler således i høj grad om kvaliteten.

Når man bedømmer kvaliteten af en topmadras, så er der flere ting, man skal være opmærksom på. Vi har listet nogle af de væsentligste punkter herunder:

 • Kernekvaliteten – hvor høj er densiteten? Densiteten er et udtryk for kvaliteten af selve kernen, hvilket er en rigtig god indikator på, om man kigger på en topmadras af høj kvalitet eller af lav kvalitet.
 • Hvor er varen produceret? Varens oprindelsesland har naturligvis også noget at sige for kvaliteten. Som regel er en topmadras produceret i EU således af højere kvalitet end en topmadras produceret i Kina.
 • Hvordan er varen pakket? Hvis en topmadras er vakuumpakket, så vil strukturen i skummet/latexen allerede være beskadiget fra start af. Vælg derfor altid en topmadras, der ikke er vakuumpakket. Det er formentlig ikke noget du kan mærke fra start af, men levetiden vil være forringet.
 • Hvordan bliver den pågældende topmadras bedømt af tidligere købere? Flere og flere hjemmesider har efterhånden installeret såkaldte ‘anmeldelses-moduler’, hvor de under hvert produkt har listet en række anmeldelser fra tidligere kunder, der har købt produktet. Dette er en rigtig god måde at danne sig et indtryk af topmadrassen på, da man selvsagt kan stole mere på andre kunder end på firmaet, der selvfølgelig gerne vil sælge varen.

Ovenstående forhold er naturligvis inkluderet i den test, som vi har skrevet herunder.

TOPMADRAS TEST – LAD OS KOMME IGANG!

Til den prisbevidste (test af 3 billige topmadrasser)

 Vi starter i den prisvenlige ende af skalaen, hvor vi har fundet 3 billige topmadrasser frem:

 • Copenhagen Lurex fra Sengefabriksudsalg.dk til 750 kr. inkl. levering i str. 90×200 cm. (TEST-VINDER!)
 • Tussöy fra IKEA til 699 kr. ekskl. levering i str. 90×200 cm.
 • Unique fra Sejs Dyner til 1599 kr. inkl. levering i str. 90×200 cm.

Som du kan se rammer vi lidt forskellige prisniveauer, da der altid vil være en prisforskel på skum og latex topmadrasser. For at have en latex topmadras med her i den billige ende af skalaen, så har vi altså måtte inkludere topmadrassen Unique fra Sejs Dyner, der netop er med en latex-kerne.

Den første af de tre topmadrasser, nemlig Copenhagen Lurex, er med en 4 cm. tyk kerne af komfortskum. På trods af den lave pris, så har topmadrassen fået 5 ud af 5 stjerner baseret på 11 tidligere køberes anmeldelser – derfor var vores forventninger til topmadrassen også store, eftersom den rent anmeldelsesmæssigt lå helt i top og markant bedre rangeret end de to øvrige topmadrasser.

Lad os starte med at sige; Copenhagen Lurex skuffede os ikke! Kernen af komfortskum viste sig således at have en helt tilpas komfort for vores test-person på 85 kg., hvor den hverken var for blød eller for hård. Vi placerede den oven på en fast boxmadras, og det viste sig at topmadrassen gav den helt rigtige finish til denne madrashårdhed både komfort- og støttemæssigt. I hvert hjørne af topmadrassen var der oven i købet monteret en elastiskrem, som kunne foldes ind under boxmadrassen og derved holde topmadrassen helt på plads, uanset hvordan vores test-person vendte og drejede sig. Dette var et rigtig stort plus, og faktisk ganske overraskende for en topmadras i dette prisleje, hvor der normalt ikke bliver gjort særlig meget ud af disse små detaljer – især hvis du har en elevationsseng må dette regnes som et stort plus, da topmadrassen dermed ikke ‘krøller sammen’ på midten.

Prismæssigt er Copenhagen Lurex desuden et fund til pengene; 750 kroner for en størrelse 90×200 cm., 1200 kr. for en str. 140×200 cm. og blot 1475 kr. for en str. 180×200 cm. Alle priserne er inkl. levering og topmadrassen blev oven i købet leveret blot 2 hverdage efter bestilling – meget hurtigere kan det ikke gøres.

De to andre topmadrasser, Tussöy og Unique, burde egentlig have rangeret højere, da de to topmadrasser er med hhv. memory skum og latex, der af mange betegnes som bedre materialer end koldskum. Det var dog tydeligt at der var blevet gået på kompromis med kvaliteten af dem begge to, hvorfor ingen af dem fik mange stjerner hos vores test-panel.

I blandt vores test-panel er der ingen tvivl om at Copenhagen Lurex vinder ganske suverænt i denne kategori! Ikke nok med at topmadrassen var komfortabel, så blev man også positivt overrasket over de mange små detaljer, der helt sikkert gør den til en oplagt mulighed, hvis du er på jagt efter en god & billig topmadras.

Til den pris- og kvalitetsbevidste (test af 3 mellemdyre topmadrasser)

Vi bevæger os videre i testen og springer nu over til en test af 3 mellemdyre topmadrasser, hvor der (i hvert fald rent prismæssigt) bør være kælet lidt mere for kvaliteten sammenlignet med testen af de 3 billige topmadrasser herover. De 3 topmadrasser i denne kategori er:

 • Visco AIR fra Sengefabriksudsalg.dk til 999 kr. inkl. levering i str. 90×200 cm. (TEST-VINDER!)
 • Latex Art fra Bedrenaetter.dk til 2099 kr. inkl. levering i str. 90×200 cm.
 • FloatGel Latex fra Sengefabriksudsalg.dk til 1499 kr. inkl. levering i str. 90×200 cm.

Efter at Sengefabriksudsalg.dk imponerede med test-vinderen i den første kategori, så har vi valgt to topmadrasser fra deres webshop i denne kategori; dette skyldes naturligvis ikke kun kvaliteten af Copenhagen Lurex, men også det faktum at du finder rigtig lækre topmadrasser til lave priser på deres hjemmeside. Den korte opsummering herover viser det også at de er meget billige, da deres FloatGel Latex fx. koster 600 kroner mindre end Latex Art på trods af at kernen er både tykkere og af bedre kvalitet (målt ud fra specifikationerne).

De 3 ovenstående topmadrasser viste sig dog alle sammen at være af rigtig god kvalitet; Visco AIR var med over 650 anmeldelser og 4,5 ud af 5 stjerner den umiddelbare favorit, men de to latex topmadrasser var også længe med i kapløbet om at blive test-vinderen i denne kategori. Det endte dog med at være Visco AIR, der løb med æren. Visco AIR er opbygget med en 6 cm. tyk kerne af memory skum og adskiller sig derfor lidt fra de andre modeller med latex. Den tykke kerne betyder, at du synker godt ned i topmadrassen, der støtter din krop rigtig godt qua det trykaflastende skum. Hvis man er på jagt efter en topmadras med memory skum så er Visco AIR med andre ord det oplagte valg, da du ikke finder en bedre og tykkere topmadras i dette materiale på markedet!

Som sagt var de andre to topmadrasser også længe med i kapløbet om at løbe af med sejren; dog fandt vores test-panel Latex Art lidt for tynd (kernen er kun 3 cm. tyk), imens FloatGel Latex skuffede lidt med hensyn til afkølingen. Effekten var bestemt til stedet, men den var desværre ikke så udslagsgivende som håbet. Ikke desto mindre var begge latex topmadrasser dog rigtig komfortable at ligge på, så med hensyn til komforten, så var der bestemt ikke noget at klage over her.

Til den kvalitetsbevidste (test af 3 eksklusive topmadrasser)

Vi runder vores topmadras test af med 3 eksklusive topmadrasser, der primært henvender sig til personer, der gerne vil lægge godt – koste hvad det vil! I denne kategori har vi udvalgt følgende topmadrasser:

 • Mayan Green Latex fra Bedrenaetter.dk til 3499 kr. inkl. levering i str. 90×200 cm. (TEST-VINDER)
 • Latex Deluxe fra Sengefabriksudsalg.dk til 2249 kr. inkl. levering i str. 90×200 cm.
 • Magna Talalay fra Drømmeland til 5850 kr. ekskl. levering i str. 90×200 cm.

Ovenstående bærer tydeligt præg af, at vi har bevæget os op på prisskalaen; fra topmadrasser i prislejet omkring 700 kroner til eksklusive brands til +5000 kroner. Det skulle dog vise sig at vi blev positivt overrasket over både Mayan Green og Latex Deluxe, imens Talalay modellen fra Drømmeland skuffede en smule – især hvis man tager prisen med ind i ligningen.

Test-vinderen i denne kategori blev Mayan Green Latex, der er én af de eneste 100 % naturlige latex topmadrasser i Danmark. Alle specifikationerne taler for at vi virkelig har med en kvalitets topmadras at gøre, og vi her på ‘redaktionen’ blev da heller ikke skuffede over den høje kvalitet, tværtimod. Mayan Green var dog meget fast, hvilket dog også blev beskrevet i produktbeskrivelsen, men man skal være opmærksom på, at den er rigtig fast, hvilket skyldes det naturlige latex. Syntetisk latex, som ofte er i mange andre latex topmadrasser, er således blødere end det 100 % naturlige.

Mht. Talalay modellen, så var denne markant blødere end andre latex topmadrasser vi har testet. Dette skyldes måden hvorpå man fremstiller Talalay, da materialet (latex) blandes med mælk og derved bliver blødere.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/topmadras-test.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405